Ζευγάρι Αλβανών με 5 παιδιά, βαπτίστηκαν Χριστιανοί, μετά από 20 χρόνια στην Ελλάδα


Μια πολύτεκνη οικογένεια Αλβανικής καταγωγής, αποφάσισε να βαπτίστουν όλοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, μετά από είκοσι χρόνια στην Ελλάδα. Η ιστορία της οικογένειας του Βλαδίμηρου Χότζα, ξεκινάει πριν 20 χρόνια όταν μαζί με την σύζυγο του ήρθαν στην Νέα Ανατολή Ιεράπετρας. 

Αρχικά, ήταν εργάτης γης και τώρα τελευταία ως επαγγελματίας αγρότης καθώς καλλιεργεί κηπευτικά σε 12 στρέμματα θερμοκήπια.

Οικογένεια στην Κρήτη: Μετά από είκοσι χρόνια βαπτίστηκαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οικογένεια του Βλαδίμηρου Χότζα, βαπτίστηκαν χριστιανοί στον Αγιο Χαράλαμπο Νέας Ανατολής Ιεράπετρας. Το μυστήριο τελέστηκε από τον πάτερ Αθανάσιο και τον πάτερ Εμμανουήλ.

Όπως είναι γνωστό στην κρητική παράδοση, οι κουμπάροι και νονοί ξεπερνούν το ελάχιστο 2 και πάνω. Ανθρώπους που μένουν στην περιοχή, γνωρίζουν την οικογένεια και προσφέρθηκαν να βαπτίσουν από ένα μέλος ο καθένας. Είναι δεκάδες τα αιτήματα που καταθέτουν τα τελευταία χρόνια μετανάστες αλβανικής υπηκοότητας κυρίως, που έχουν μείνει πολλά χρόνια στον τόπο μας.

Όπως είπε ο πατέρας της οικογένειας στο neakriti.gr ότι: «Ζούμε είκοσι χρόνια στην Ελλάδα. Μας αρέσει η ζωή εδώ και αποφασίσαμε να μείνουμε για πάντα μαζί με τα πέντε κορίτσια μας στην Ιεράπετρα. Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε να βαπτιστούμε όλοι μαζί χριστιανοί. Κάναμε πολλούς έλληνες κουμπάρους και μας αρέσει γιατί βάπτισαν τα παιδιά μας με μεγάλη ευχαρίστηση. Τα κορίτσια μας έχουν ηλικία 1, 7, 13, 15 και 20 χρονών».

Oικογένεια στην Κρήτη: “ Είναι όλοι τους πολύ καλοί και εργατικοί άνθρωποι”

Μια από τις επτά κουμπάρες της νεοφώτιστης οικογένειας, η κα Στέλλα Παπαδάκη, μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για την απόφασή της να βαπτίσει την 7χρονη Γεωργία: «Αισθάνομαι πολύ καλά για τη βάπτιση που ανέλαβα του ενός από τα 5 παιδιά. Την οικογένεια τη γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι όλοι τους πολύ καλοί και εργατικοί άνθρωποι και από τη στιγμή που αποφάσισαν να μείνουν για πάντα εδώ και να μη γυρίσουν ξανά στην πατρίδα τους, σκέφτηκαν ότι θα ήταν σωστό να γίνουν όλοι Χριστιανοί για να ακολουθούν όπως κάνουμε κι εμείς τα Χριστιανικά ήθη και έθιμα».

Eνώ στην συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι συγκινημένη γιατί με αξίωσε ο Θεός να γίνω νονά. Ο Θεός πριν λίγα χρόνια μου πήρε ένα παιδάκι, τώρα όμως μου δίνει πέντε και τα αγαπώ όλα σαν τα δικά μου παιδιά. Θέλω να είναι πάντα καλά να τα καμαρώνουν οι γονείς τους και να τα βλέπουν να προοδεύουν στο σχολείο και στη ζωή τους»

Ο πάτερ Αθανάσιος, ο οποίος είχε αναλάβει την κατήχηση της οικογένειας του Βλαδίμηρου Χότζα πριν έρθει η ώρα της βάπτισης, είπε: Για να βαπτιστούν οι αλλοδαποί και ιδιαίτερα οι Αλβανοί, γίνεται αίτηση στην Ιερά Μητρόπολη, και όταν ο επίσκοπος δώσει την ευλογία, τότε αναλαμβάνει ένας ιερέας την κατήχηση και εν συνεχεία τελείται το μυστήριο του βαπτίσματος.

Οικογένεια στην Κρήτη: Πολλές οι αιτήσεις για να βαπτιστούν Χριστιανοί

Όπως πρόσθεσε στην συνέχεια ο πατέρ: «Η κατήχηση είναι όπως γίνεται στα παιδιά. Τους μαθαίνουμε την Κενή Διαθήκη, την Παλαιά Διαθήκη, τα θαύματα του Χριστού, το Προπατορικό αμάρτημα, γιατί ήρθε ο Χριστός στον κόσμο, ποιος είναι ο Χριστός, την Αγία Τριάδα, τα επτά Μυστήρια της εκκλησίας μας, έτσι ώστε να μπουν στο κλίμα και να καταλάβουν τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός. Τον τελευταίο καιρό έχουμε πολλές αιτήσεις στην Ιερά Μητρόπολη για βαπτίσεις αλλοδαπών και αυτό είναι ελπιδοφόρο».

Fanpage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *