Βίκυ Πρωτογεράκη για δίκη Φιλιππίδη: «Αλλοιώσατε την κατάθεσή μου – Nα ανακαλέσετε»


Απίστευτη ένταση σημειώθηκε στο «Πρωινό» με την Βίκυ Πρωτογεράκη. H ηθοποιός και δικηγόρος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή και θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, μετά τα όσα ακούστηκαν για τη χθεσινή κατάθεσή της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Το 90% των ανδρών ηθοποιών επεδείκνυε το μόριό τους, στο θέατρο υπάρχει ένα πλαίσιο ελευθεριότητας», είπε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή.

«Δεν είπα ότι ο Φιλιππίδης έβγαλε το μόριό του» – «Τα γυρνάει» η Βίκυ Πρωτογεράκη μετά την σοκαριστική δήλωση

«Αυτό το θεωρώ γκεμπελικό»

Η ίδια έξαλλη, μίλησε τηλεφωνικώς και ξέσπασε. Όπως τόνισε δεν προχώρησε σε αυτά τα λεγόμενα που μεταφέρθηκαν και ξεκαθάρισε τι ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Αλλοίωσε την κατάθεσή μου. Αυτές τις δηλώσεις που έκαναν όταν εγώ ήμουν μεσούσης της κατάθεσής μου, αυτό εγώ το θεωρώ γκεμπελικό. Αυτό το έκανε μόνο ο Γκέμπελς. Εγώ αυτές τις τακτικές δεν τις ενστερνίζομαι ώστε να αποδομούνται οι μάρτυρες υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη. Και οι δικηγόροι υπεράσπισης των παθουσών έχουν την ίδια τακτική κι από ό,τι κατάλαβα συνεργάζονται με κάποιους δημοσιογράφους. Έχω γίνει έξαλλη με αυτό», είπε αρχικά εκνευρισμένη.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε περίπτωση να πω εγώ αυτά τα χυδαία πράγματα που έχουν βγει. Ποτέ! Αλλοίωσαν τα λεγόμενά μου. Έφερα παραδείγματα  στο δικαστήριο με τους ανθρώπους που μπορεί να έβγαζαν το μόριό τους. Είπα αντίθετα ότι υπάρχουν συμπεριφορές ελευθεριότητας που μπορεί να είναι εκτός θεάτρου να ποινικοποιήσει. Κι αν γινόταν αυτό, θα βρίσκονταν το 90% αυτών στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αυτό είπα μέσα στην αίθουσα και όχι αυτά που βγάζετε. Δεν μπορείτε να σπιλώνετε εμένα σαν άνθρωπο που εγώ ό,τι έχω κάνει το έχω κάνει με το σπαθί μου. Δεν μπορεί το κάθε δημοσιογραφάκι να με θίγει. Δεν θέλω να μιλήσω καθόλου, να ανακαλέσετε».

«Ψεύδεται ασύστολα»

Στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο και τον λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο ρεπόρτερ επικαλέστηκε τα πρακτικά και ανέφερε: «Οι ίδιοι οι δικηγόροι το επιβεβαιώνουν και επανήλθαν με επεξηγηματικές ερωτήσεις προς την κα Πρωτογεράκη. Ειπώθηκε ακριβώς έτσι. Την πρώτη φορά που αναφέρθηκε σε αυτό, ειπώθηκε επακριβώς έτσι. Δεν αποδέχομαι όλο αυτό γιατί εκείνη την ώρα βγήκα από την αίθουσα για να το μεταδώσω. Ο κ. Τσαρούχας το επιβεβαιώνει στις δηλώσεις του».

Η Βίκυ Πρωτογεράκη ξαναβγήκε και επανέλαβε πως ο δημοσιογράφος μετέφερε διαστρεβλωμένες τις δηλώσεις της.

«Ψεύδεται ασύστολα ο κύριος. Έχω μάρτυρες και έχω και τις καταθέσεις που είναι καταγεγραμμένες. Ψεύδεται ασύστολα και απορώ με τόσο θράσος. Ξέρω τι καταθέτω. Είμαι δικηγόρος 30 χρόνια. Θα μου πείτε εσείς τι κάνω; Και δεν θυμάμαι; Τι είναι αυτά; Έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, αντί να μου ζητήσετε συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε; Εγώ σήμερα είχα σκοπό να καταθέσω μήνυση αν δεν με παίρνανε. Δεν μπορεί να με αποδομεί ο καθένας, δεν το δέχομαι», είπε σε πολύ υψηλούς τόνους.in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *