Τζον Μάλκοβιτς: Όταν διάβασα την κακή κριτική για εμένα κόντεψα να πνίγω από τα γέλια


Στις κακές κριτικές που έχει ακούσει και τον κάνουν πια να γελάει, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ενόψει της παράστασης «The Music Critic», η οποία θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Τζον Μάλκοβιτς.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στον «εκδημοκρατισμό των κριτικών τέχνης» και ισχυρίστηκε πως αν τους έχει ακούσει στην αρχή της καριέρας του δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Παρόλα αυτά αναγνώρισε την χρησιμότητά τους όταν κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους.

Και πάλι, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του, εκείνος δεν τους διαβάζει.

Μιλώντας για την παράσταση «The Music Critic» είπε πως «είναι για όλους. Για όσους δεν έχουν ιδέα από μουσική αλλά και για όσους αγαπούν τη μουσική». Ταυτόχρονα σύμφωνα με τον κ. Μάλκοβιτς η παράσταση αυτή κλείνει το μάτι σε όσους εμπλέκονται με το χώρο της δημιουργίας, καθώς ακόμα και αυτοί (είτε λέγεσαι Μπετόβεν είτε λέγεσαι Σοπέν) θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό που θα παρουσιάσουν στο κοινό μπορεί και να μην αρέσει και συνεπώς να «θαφτεί» από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση, εκτός από κακές κριτικές για μερικούς από τους πιο σπουδαίους κλασικούς συνθέτες, περιλαμβάνει και μια κακή -στα όρια της εμπάθειας- κριτική για τον Τζον Μάλκοβιτς την οποία ο ηθοποιός, ως κριτικός αυτή τη φορά, τα διαβάζει για τον εαυτό του.

Αναφερόμενος στην εν λόγω κριτική ο κ. Μάλκοβιτς είπε: «όταν διάβασα την συγκεκριμένη κριτική από μια παράσταση στην Κωνσταντινούπολη (η οποία πήγε πολύ καλά και παίζοντας σε όλο το κόσμο για 5,5 χρόνια) στην αρχή προβληματίστηκα αλλά στη συνέχεια κόντεψα να πνίγω από τα γέλια» ενώ συμπλήρωσε πως μια καλή κριτική δεν βοηθάει στη δουλειά του, όπως δεν βοηθάει και μια κακή κριτική. «Αυτό που με βοηθάει είναι να κάνω καλά τη δουλειά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος σε μια προσωπική εξομολόγηση αναφερόμενος σε εκείνη την κακή κριτική είπε πως «τότε ήλπιζα να ζει ο πατέρας μου και να τη διάβαζε ώστε να δικαιολογήσει μέσα του τα όσα πίστευε για εμένα από όταν ήμουν παιδί».

Κλείνοντας δεν θέλησε να αναφερθεί στις κακές κριτικές μέσω ανώνυμων σχολών στα  social media και αρκέστηκε απλά στο «μακάρι να είχα και εγώ τόσο ελεύθερο χρόνο».in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *