Θεσσαλονίκη: Ένα …ερωτικό μήνυμα στην είσοδο υαλοπωλείου


Επιγραφές με επωνυμίες επιχειρήσεων, αυτοκόλλητα σε βιτρίνες, χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές σε τζάμια, συνθήματα σε τοίχους είναι μόνο μερικά από όσα περιμένει ότι θα αντικρύσει κανείς περπατώντας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Τη διαφορά φαίνεται ότι κάνει ένα υαλοπωλείο στη Λέοντος Σοφού.

Χαμός με το μεγαλύτερο σουβλάκι της Ελλάδας – Είναι… τρίπιτο!

Στην είσοδο του καταστήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα seleo.gr, υπάρχει αναρτημένο ένα χαρτί, στο οποίο είναι γραμμένοι με μαύρο μαρκαδόρο στίχοι του γάλλου ποιητή Ζάκ Πρεβέρ, τους οποίους έχει ερμηνεύσει γαλλο-ιταλός ηθοποιός και τραγουδιστής.

«…που μ’ αγαπούσες και σ’ αγαπούσα και ζούσαμε κι οι δυο μαζί…» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε αυτό το «μήνυμα» που απευθύνει ο Υβ Μοντάν και κατ’ επέκταση το… υαλοπωλείο, ως μια ευγενική υπενθύμιση των συναισθημάτων που ενίοτε ξεχνούν οι περαστικοί.

Για τη… μελαγχολία που αποπνέει το άσμα «τα νεκρά φύλλα», υπάρχει διαθέσιμο βαζάκι γεμάτο γλυκιές καραμέλες.

«Ο κόσμος κοντοστέκεται και το διαβάζει, αρκετοί βγάζουν φωτογραφίες» δηλώνει στο seleo.gr η κα Συμέλα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. «Κάποιες κυρίες μου ζήτησαν και φωτοτυπίες» λέει στο seleo.gr, χαμογελώντας.

Η ίδια δηλώνει λάτρης των τεχνών. Ανάμεσα σε γυάλινα βάζα, μπουκάλια, ποτήρια και σερβίτσια η κα Συμέλα διαβάζει ποίηση και λογοτεχνία, παρακολουθεί κυρίως ισπανικά σίριαλ και ακούει μουσική μιας άλλης εποχής. Νοσταλγεί το παρελθόν καθώς όπως λέει στο seleo.gr «οι περισσότεροι ωραίοι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου έχουν φύγει από τη ζωή».

Δεν είναι η πρώτη φορά

«Μοιράζομαι με τους περαστικούς ό,τι με αγγίζει πιο πολύ» αναφέρει, προσθέτοντας ότι το προηγούμενο διάστημα είχε κολλήσει στην πόρτα του καταστήματος απόσπασμα από τον Πλάτωνα, και πάλι γραμμένο στο χέρι.

Ερωτηθείσα για το πόσο συχνά αλλάζει τη… βιτρίνα της εισόδου απαντά ότι το κάνει ανάλογα την έμπνευση.in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *