Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έφτιαξε πορτρέτο του Ιησού – Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θεωρούσαμε


Η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι σχετικά με τον Ιησού Χριστό είναι αυτή από τις βυζαντινές εικόνες, καθώς και από τη μορφή του Ρόμπερτ Πάουελ από την διαχρονική ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς έμοιαζε ο Ιησούς, αφού η εξωτερική του εμφάνιση δεν περιγράφεται στις Γραφές, ακριβώς γιατί για τον Χριστιανισμό δεν έχουν καμία σημασία τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, κατ’ επέκταση ούτε του Θεανθρώπου. Ωστόσο στις γραφές υπάρχουν κάποια στοιχεία για τον Ιησού που μπορούν να αξιοποιηθούν στην απεικόνισή του.

Πού μεγάλωσε ο Χριστός – Σπάνιες φωτογραφίες από το σπίτι στη Ναζαρέτ

Η σελίδα History in Pictures στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπο του Χριστού, με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε πορτραίτο του Ιησού Χριστού, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, συνδυάζοντας την παραδοσιακή εικονογραφία με πληροφορίες σχετικά με την εθνικότητα του Ιησού, την εποχή και την περιοχή στην οποία ζούσε.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς, ο οποίος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, περιοχή κοντά στην Ιερουσαλήμ στη Μέση Ανατολή, ήταν ένας άνδρας με μαύρους τόνους δέρματος και διακριτικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ωστόσο, οι σύγχρονες απεικονίσεις του Ιησού, οι οποίες είναι επηρεασμένες από τη ρωμαϊκή απεικόνιση του Ιησού Χριστού, τον δείχνουν συχνά ως λευκό άνδρα με ίσια μαλλιά. Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το πρόσωπο του Ιησού Χριστού ήταν μάλλον πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

Δείτε την εικόνα…in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *