Στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης μέρος των εσόδων από τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη


Ο ξαφνικός χαμός του Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 42 ετών, σκόρπισε θλίψε στον χώρο του αθλητισμού κι όχι μόνο.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης, είχε σαν επιθυμία να δημοπρατηθούν τα μετάλλιά του από τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα έσοδα να πάνε για την στήριξη παιδιών που βρίσκονται σε δομές.

Όπως ανακοίνωσε ωστόσο η οικογένεια, ένα μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν, θα δοθεί για τη βοήθεια των πλημμυροπαθών της χθεσινής φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη, που είχε σαν τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε την Ολυμπιακή δάδα που του είχε χαρίσει ο Ολυμπιονίκης, με σκοπό να δημοπρατηθεί κι αυτή. Η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλη του τη βοήθεια και την στήριξη, αποφάσισε να του χαρίσει μία από τις Ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του, αυτή των αγώνων του Σίδνεϊ. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να δεχτεί ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο, του είπε να την κρατήσει ο Αλέξανδρος για τα παιδιά του, όμως ο Αλέξανδρος επέμενε, μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, πάρτη και χάρισέ την αν θέλεις και στα παιδιά σου, να παίζουν μπέιζμπολ στο σαλόνι σου με αυτήν, εμένα με νοιάζει μόνο να σκέφτομαι ότι την έχεις εσύ».

Χθες μετά την τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας, μας πλησίασε την οικογένεια του Αλέξανδρου και μας είπε ότι θέλει να μας επιστρέψει αυτή τη δάδα και να μπει μαζί με τα μετάλλιά του προς δημοπρασία. Τον ευχαριστούμε πολύ και μετά από αυτή την κίνηση του προέδρου, ως οικογένεια αποφασίσαμε να προσθέσουμε και εμείς τις δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε ο Αλέξανδρος στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο προς δημοπρασία, η τελευταία μάλιστα έχει και τεράστια συλλεκτική αξία, καθώς ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008.

Τέλος, συγκλονισμένοι από τις βιβλικές καταστροφές στην Κρήτη και την απώλεια συνανθρώπων μας τόσο άδικα, αποφασίσαμε, μέρος των εσόδων από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν να δοθούν και στους πληγέντες της Κρήτης. Στέλνουμε σε όλους σας μια μεγάλη αγκαλιά, με την ευχή να μπορέσουμε να απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο σας.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου».in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *