Σούπα σπαραγγιού και pavé γαλοπούλας – Το λιτό χριστουγεννιάτικο μενού της Εύας Καϊλή στις φυλακές


Τις πρώτες ημέρες της περνάει στην φυλακή του Χάρεν,  η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή όπως επίσης και τις εορταστικές γιορτές.  Η εκκωφαντική πτώση της Εύας Καϊλή ξεκίνησε στις 9 Δεκέμβρη με την αποκάλυψη του Qatargate. Πλέον μετρά 15 ημέρες στη φυλακή, όπου θα περάσει και τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Όπως αποκάλυψε ο  συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος:  «Είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, αισθάνεται ότι ζει μια καταστροφή, παρακαλώ σεβαστείτε το».

  Εύα Καϊλή: Ρεβεγιόν στο κελί

Σύμφωνα με τις οδηγίες της φυλακής, είναι υποχρεωμένη πλέον να ακολουθεί το πρόγραμμα και τους κανόνες του σωφρονιστικού ιδρύματος που τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο Χριστουγεννιάτικο μενού, δεν είναι καθόλου λιτό. 

Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων για την Εύα Καϊλή και τις συγκρατούμενές της, όπως ανέφερε το MEGA, ως ορεκτικό σούπα σπαραγγιού. Το κυρίως πιάτο, ήταν pavé γαλοπούλας με αρακά, καρότα και σάλτσα πιπεριάς. Το επιδόρπιο ήταν dame blanche, ένα γλυκό από παγωτό βανίλια με σαντιγί και ζεστή λιωμένη σοκολάτα καθώς και μάφιν.

Το χριστουγεννιάτικο μενού δεν περιλαμβάνει αλκοόλ. Η διεύθυνση των φυλακών δίνει τη δυνατότητα στις κρατούμενες να αγοράσουν μερικά πράγματα από το κυλικείο, εφόσον τους μεταφερθούν χρήματα στον λογαριασμό του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η κρατούμενη ευρωβουλευτής δέχτηκε το δεύτερο επισκεπτήριο από τον πατέρα της. Οι δικαστικές αρχές δεν έκαναν δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής της. Σε 28 ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει εκ νέου αίτηση, όπως προβλέπει το νομικό καθεστώς του Βελγίου.

Fanpage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *