Πήραν σηκωτούς ακτιβιστές από το εστιατόριο του Salt Bae


Μετά από καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στον χώρο του Nusr-Et, στο Knightsbridge, οκτώ ακτιβιστές απομακρύνθηκαν από το μαγαζί του Salt Bae στο Λονδίνο.

Ο περιβόητος Salt Bae, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Nusret Gökçe, έχει απασχολήσει ανά περιόδους τα μέσα ενημέρωσης. Έγινε γνωστός για τον τρόπο που αλάτιζε το κρέας. Μέσα στα χρόνια όμως συνεχίζει να απασχολεί είτε λόγω των προκλητικών του δηλώσεων, είτε λόγω των υπέρογκων ποσών που χρεώνει τους πελάτες του.

Διαβάστε επίσης: Κύβος του Ρούμπικ: Το «κόλπο» για τον λύσουμε γρήγορα

Έχει καταφέρει να σημειώσει παγκόσμια επιτυχία και να μετρά πλέον εστιατόρια σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους και το Nusr-Et στο Λονδίνο.

Έτσι και το βράδυ του Σαββάτου κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Η οργάνωση Animal Rebelion έστειλε ένα γκρουπ ακτιβιστών για να πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία στο εστιατόριό του.

Με δικό τους μενού στο εστιατόριο του Salt Bae

Οι ακτιβιστές, όπως αναφέρει η Mirror, είχαν πραγματοποίησει κράτηση στο μαγαζί του Σαλτ Μπάε. Πήγαν κανονικά στο εστιατόριο και κρατούσαν τα δικά τους μενού. Αυτά που προωθούσαν τις βασικές απαιτήσεις της Animal Rebelion.

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές απομακρύνθηκαν από το μαγαζί του Salt Bae από το προσωπικό μετά από τη διαμαρτυρία στο χώρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς φώναζαν στους θαμώνες του μαγαζιού να υιοθετήσουν μια διατροφή βασισμένη σε ρίζες και λαχανικά.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Animal Rebelion, η διαδήλωση δεν άρεσε ιδιαίτερα σε κανέναν από τους ανθρώπους που παρευρίσκονταν στο κατάστημα.

Οι υπάλληλοι του μαγαζιού απομάκρυναν έναν-έναν τους διαδηλωτές και τους άφηναν έξω στον δρόμο.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, φαίνεται ένα γκρουπ γυναικών να κουβαλούν μια γυναίκα και να την αφήνουν στον δρόμο.

«Κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει η κτηνοτροφία», σημείωσε ο φοιτητής Ben Thomas για την ειρηνική διαδήλωση. Εστιατόρια σαν και αυτό προάγουν, όπως ανέφερε, ένα σύστημα το οποίο είναι διεφθαρμένο.in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *