Μουντιάλ: Ποιος Μέσι; Top ατραξιόν τα καλλιστεία καμήλας στο Κατάρ


Τι και αν το Μουντιάλ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Κατάρ; Στις top ατραξιόν ο ξεχωριστός διαγωνισμός στα καλλιστεία καμήλας.

Μπορεί κάποιοι να έχουν ταξιδέψει από πολύ μακριά για το Μουντιάλ, αλλά ένα άλλο τουρνουά έκλεψε τις εντυπώσεις. Ανάμεσα σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Κατάρ, ξεχώρισαν τα καλλιστεία καμήλας του Qatar Camel Mzayen Club.

Διαβάστε επίσης: Δεν τον ξεχνάει: Η special ανάρτηση της Μπαρτσελόνα για τα 1000 ματς του Μέσι (pic)

Η Nazaa’a κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και να διακριθεί στα καλλιστεία καμήλας που πραγματοποιήθηκαν στο Qatar Camel Mzayen Club. Η εμφάνισή της λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την Ντόχα και το Μουντιάλ.

Η εντυπωσιακή Nazaa’a, με το ανοιχτόχρωμο τρίχωμα, πέρασε από αρκετούς προκριματικούς γύρους και άφησε πίσω της εκατοντάδες καμήλες μέχρι να αναδειχθεί νικήτρια.

Για την πρωτιά διαγωνίστηκαν συνολικά 15 καμήλες, οι οποίες παρέλασαν μπροστά στο κοινό. «Νόμιζα ότι η καμήλα μας ήταν καλύτερη από τον Ρονάλντο και τον Μέσι», σχολίασε χαριτολογώντας ο Jassim al Kuwari, μέλος της οικογένειας που έχει τη Nazaa’a.

Καλλιστεία καμήλας στο Κατάρ

Ο διαγωνισμός καλλιστείων διοργανώθηκε για να γίνει γνωστό ένα στοιχείο του πολιτισμού του Κατάρ στους επισκέπτες για το Μουντιάλ.

Χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Αθλητισμού και Νεολαίας. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι αρκετά συνηθισμένες σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, καθώς οι καμήλες παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ και γενιές στον πολιτισμό τους.

«Αυτή είναι η κουλτούρα μας. Προέρχεται από τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Είναι ένας διαγωνισμός ομορφιάς. Μας αρέσουν αυτές οι καμήλες. Τους δίνουμε ονόματα. Είναι σαν οικογένεια», σχολίασε ο Al Kuwari.

Στα καλλιστεία καμήλας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν το Karak, τσάι με καρυκεύματα και γάλα.

«Ασχολούμαι με τις καμήλες και τους διαγωνισμούς από τότε που ήμουν παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Hamad al Greissi.

«Υπήρχαν πριν από τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα. Τις αποκαλούσαν τα πλοία της ερήμου. Μετά τα σύγχρονα οχήματα, οι καμήλες έγιναν λιγότερο δημοφιλείς. Εξακολουθούν όμως να κατέχουν σημαντική θέση στην κουλτούρα μας».in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *