Λιονέλ Μέσι | «Έχτισε» Ογκολογική Κλινική για παιδιά στη Βαρκελώνη


Προτού ο Λιονέλ Μέσι κάνει πράξη τον μεγάλο αθλητικό του στόχο να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, είχε πραγματοποιήσει ένα σπουδαίο έργο που αποτελούσε ένα όνειρο ζωής για εκείνον, μια  Ογκολογική Κλινική για παιδιά στη Βαρκελώνη

Τα εγκαίνια της Ογκολογικής Κλινική

Ο Λιονέλ Μέσι μαζί με τη σύζυγό του, Αντονέλα, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Κλινική SJD στη Βαρκελώνη, η οποία άνοιξε τις πόρτες της την Πέμπτη (16/6).

Ο Αργεντινός σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα. Έπειτα από πέντε χρόνια εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη Κλινική κατά του παιδικού καρκίνου στην Ισπανία και η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, με το Leo Messi Foundation να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο πρότζεκτ.

Η SJD είναι το νέο κέντρο που θα παρέχει θεραπεία σε παιδιά και εφήβους που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο. Συγκεκριμένα, η Κλινική θα εξυπηρετεί πλέον 400 ασθενείς ετησίως, 30% περισσότερους δηλαδή από ό,τι μπορούσε να μέχρι σήμερα, καθώς στόχος είναι να εδραιωθεί ως κορυφαίο κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι δηλώσεις του Λιονέλ Μέσι

“Ήθελα πολύ να επισκεφτώ την Ογκολογική Κλινική του Sant Joan de Deu. Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ εντυπωσιακό να δω πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, τώρα που τελείωσαν οι εργασίες.

Ήθελα να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν γ’ αυτό το έργο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να συνεισφέρω στο ελάχιστο και θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ευχαριστώ πολύ!”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός σταρ στην ανάρτησή του στα social media.

Fanpage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *