Καθηλωτικός Κώστας Αρζόγλου για τη Χούντα: Με συνέλαβαν οι ασφαλίτες πάνω στη σκηνή


Ο Κώστας Αρζόγλου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» και μίλησε για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ο αγαπημένος ηθοποιός εξήγησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά τα τραγικά γεγονότα που βίωσε ο ίδιος εκείνες τις ημέρες, τη σύλληψη και την φυλάκισή του από τη Δικτατορία.

«Παίζαμε στο θέατρο Αθηνά τον Πινόκιο, η Χούντα έκανε προληπτικές συλλήψεις, γιατί πλησίασε η 21η Απριλίου και φοβούνταν μήπως γίνει κάτι. Άρχισαν να με ψάχνουν από τις 19. Είχαν πληροφορίες για μένα ήδη από τότε που παίζαμε την «Ιστορία του Αλή Ρέτζο» ότι οι αντιστασιακοί αντάλλασσαν σημειώματα στα σκοτάδια» αφηγείται ο Κώστας Αρζόγλου και συνεχίζει: «Πήγα σε μία φίλη μου, της χτύπησα το παντζούρι στις 3 τα ξημερώματα και μπήκα απ’ το παράθυρο. Στις 5 ακούμε ξαφνικά βήματα στην αυλή, είχαν περικυκλώσει το σπίτι. Έφυγα από την πόρτα της κουζίνας, πήδηξα κάτι μάντρες και ξέφυγα» ανέφερε ο ίδιος και συνέχισε:

«Αφού πέρασε η 21η Απριλίου, παίρνω τηλέφωνο την Ξένια (Καλογεροπούλου) και της λέω: παίζουμε. Και μόλις παίξαμε στη μέση της σκηνής ανεβαίνουν οι Ασφαλίτες, με συλλαμβάνουν. Ο Γιάννης Φέρτης μου φέρνει μία κουβέρτα, με βάζουν σε μία μαύρη wolseley και με πηγαίνουν στη Μεσογείων. Και εκεί απομόνωση. Ήταν ανήκουστο αυτό το πράγμα» διηγήθηκε ο ηθοποιός για το βράδυ της σύλληψής του.

«Όχι βασανιστήρια, κάτι χαστούκια έφαγα από τον Μάλλιο. Έκατσα εκεί κανένα 10ήμερο» αποκαλύπτει ο Κώστας Αρζόγλου και καθηλώνει.in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *