Κατεβάζετε χειμωνιάτικα; Τα 5 βήματα για να έχετε οργανωμένη και καθαρή ντουλάπα για όλο τον χειμώνα


Ήρθε αυτή η -βαρετή- εποχή του χρόνου. Η εποχή όπου πρέπει να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα και να ανεβάσουμε τα καλοκαιρινά, κάνοντας παράλληλα ένα ξεκαθάρισμα, ώστε να έχουμε καθαρή και οργανωμένη ντουλάπα.

Αρχικά για να οργανώσεις την ντουλάπα σου και να κρατήσεις τα ρούχα, τα οποία θα φορέσεις σίγουρα, θα πρέπει να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα.

Τα βήματα για οργάνωση και αποθήκευση των καλοκαιρινών ρούχων

Αρχικά, πρώτα θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Άδειασε ολόκληρη τη ντουλάπα σου και ρίξε μια εξεταστική ματιά στα ρούχα που θα βγάλεις από μέσα. Πότε φόρεσες τελευταία φορά εκείνο το τζιν που είχες λατρέψει το 2010; Αν η απάντηση είναι «το 2011», ήρθε η ώρα να το αποχαιρετίσεις. Όσα ρούχα δεν χρειάζεσαι πια μπορείς να τα δωρίσεις σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Βήμα δεύτερο: Μην βιαστείς να ανεβάσεις στο πατάρι όλα τα κοντομάνικα. Πολλά από αυτά μπορούν να φορεθούν και τον χειμώνα, κάτω από μια ζακέτα ή ένα σακάκι. Το ίδιο ισχύει και για τα φορέματα και τις φούστες που «σηκώνουν» τον συνδυασμό με κάποιο καλσόν. Οπότε διαχώρισε τα ρούχα που θες να κρατήσεις και τον χειμώνα στην ντουλάπα σου.

Ίσως το σημαντικότερο βήμα είναι όλα τα καλοκαιρινά ρούχα που θα αποθηκευτούν, θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα, ώστε να μην μεταφερθούν οσμές στα υπόλοιπα ρούχα. Στη συνέχεια μπορείς να τα διπλώσεις, αγοράζοντας ενδεχομένως διάφορες θήκες φύλαξης ρούχων, προκειμένου να είναι οργανωμένα.

Πώς θα οργανώσετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας

Για τα χειμωνιάτικα ρούχα, ξεκίνα χωρίζοντας τα ρούχα σου σε εκείνα που προορίζονται για το συρτάρι και εκείνα που πρέπει να κρεμαστούν για να παραμείνουν ατσαλάκωτα. Για να κερδίσεις χώρο στα συρτάρια σου, αλλά και για να βρίσκεις τα πάντα πιο εύκολα, προμηθεύσου ειδικές θήκες, που θα κρατήσει τα πάντα τακτοποιημένα.

Κι αν η ντουλάπα σου εξακολουθεί να μη χωρά όσα έχεις να της δώσεις; Ίσως ήρθε η ώρα να προσθέσεις μια ακόμη. Για να κρατήσεις το κόστος χαμηλά και την τακτοποίηση στα ύψη, προτίμησε μια φορητή υφασμάτινη ντουλάπα με μεταλλικό σκελετό, που θα πολλαπλασιάσει τον χώρο που έχεις στη διάθεσή σου.in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *