Καντίροφ: Σωστή η οπισθοχώρηση από τη Χερσώνα – Σώθηκαν οι ζωές 1.000 ρώσων στρατιωτών


Η απόφαση του διοικητή της Μικτής Ομάδας των Ρωσικών Δυνάμεων, Σεργκέι Σουροβίκιν, ν’ αποσύρει τα στρατεύματα από τη Χερσώνα της Ουκρανίας ήταν σωστή, αν και δύσκολη, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ (στη φωτογραφία από kremlin.ru, επάνω, με τον Πούτιν).

Η επιθυμία να σωθούν ζωές

Στον λογαριασμό του στο Telegram, εξήγησε την υποχώρηση με την επιθυμία της διοίκησης να σώσει τις ζωές ρώσων στρατιωτών.

Δείτε ακόμα – Ουκρανία: Η εκκένωση της Χερσώνας και η πυρηνική απειλή της Μόσχας

Ο Καντίροφ υποστήριξε επίσης τη γνώμη του επιχειρηματία Γεβγένι Πριγκόζιν, ο οποίος χαρακτήρισε υπεύθυνη την επιλογή ενός στρατηγού.

«Ο Σουροβίκιν έσωσε χίλιους στρατιώτες που βρίσκονταν σε πραγματική περικύκλωση. Αφού ζύγισε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ο στρατηγός Σουροβίκιν έκανε μια δύσκολη αλλά σωστή επιλογή ανάμεσα στις παράλογες θυσίες για χάρη δυνατών δηλώσεων και τη διάσωση της ανεκτίμητης ζωής των στρατιωτών» έγραψε ο Καντίροφ, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr.

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε λόγο για «παράδοση» της Χερσώνας. Ο Σουροβίκιν προστατεύει τον στρατιώτη και παίρνει μια πιο πλεονεκτική στρατηγική θέση – βολική, ασφαλή», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

Δύσκολη περιοχή μάχης

Σημείωσε ότι η Χερσώνα είναι μια δύσκολη περιοχή μάχης, η οποία ήταν γνωστή από την αρχή της επιχείρησης.

Επισήμανε πως «Η Χερσώνα είναι μια πολύ δύσκολη περιοχή χωρίς τη δυνατότητα σταθερής τακτικής προμήθειας πυρομαχικών και σχηματισμού μιας ισχυρής, αξιόπιστης οπισθοφυλακής» και αναρωτήθηκε «Γιατί δεν έγινε αυτό από τις πρώτες μέρες της ειδικής επιχείρησης;».

Για ν’ απαντήσει ο ίδιος: «Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Αλλά σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ο στρατηγός ενήργησε σοφά και διορατικά – εκκένωσε τον άμαχο πληθυσμό και διέταξε μια ανασυγκρότηση».

Τόνισε ότι ο Σουροβίκιν ενεργούσε ως «πραγματικός στρατηγός μάχης», που δεν φοβόταν την κριτική και πως ήταν αυτός που, ως υπεύθυνος για τους στρατιώτες, «ξέρει καλύτερα».

Στην αριστερή όχθη

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε νωρίτερα την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν, στην έκθεσή του προς τον υπουργό, ανέφερε ότι η Χερσώνα και οι γύρω οικισμοί δεν μπορούν να τροφοδοτηθούν πλήρως και να λειτουργήσουν.

Από αυτή την άποψη, ο διοικητής πρότεινε ν’ αναλάβει την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου.in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *