Η Μαρία Νίτσα έγινε η πρώτη νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down στην Ελλάδα


Η πιο αισιόδοξη είδηση της ημέρας, έρχεται από μία γυναίκα ηρωίδα που έσπασε όλα τα στερεότυπα και κατάφερε να γίνει η πρώτη νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down στη χώρα μας και να ασκήσει το λειτούργημά που αγαπά

Η αισιόδοξη είδηση της ημέρας

Η αισιόδοξη είδηση της ημέρας αφορά την Μαρία Νίτσα – Τα κατάφερε, έσπασε όλα τα στερεότυπα και έγινε η πρώτη νηπιαγωγός στην Ελλάδα με σύνδρομο Down. Η νεαρή με καταγωγή από την την Μεσοποταμία Καστοριάς, που έχει σύνδρομο Down αλλά και διαβήτη, το 2017 πραγματοποίησε την εγγραφή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου πέρασε, έπειτα από 12 χρόνια μελέτης.Σε έναν μήνα σύμφωνα με το svouranews.gr θα πάρει το πτυχίο της και ανυπομονεί να έρθει η βρεθεί στη δική της τάξη και να γνωρίσει τους μαθητές της.

Η πρώτη νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down στην Λατινική Αμερική

Η ιστορία της Μαρίας Νίτσα μας θύμισε την 31χρονη Noelia Garella από την Αργεντινή που ήταν η πρώτη δασκάλα νηπιαγωγός με Σύνδρομο Down σε χώρα της Λατινικής Αμερικής και συνάμα από τα λίγα άτομα παγκοσμίως.Η Noelia Garella παρά τις δυσκολίες σπούδασε Νηπιαγωγός. Τώρα είναι πλέον υπεύθυνη για 170 μαθητές διαβάζοντας ιστορίες και αναπτύσσοντας δεξιότητες τους, ενώ παράλληλα παλεύει ενάντια στις προκαταλήψεις.Η Alejandra Senestrari είναι εκείνη που έδωσε δουλειά στην Noelia Garella βοηθώντας από τη μια ένα άνθρωπο και από την άλλη δείχνοντας την αντικειμενική αντιμετώπιση των πραγμάτων φανερώνοντας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν ήταν πεπεισμένοι πως ένας άνθρωπος με Σύνδρομο Down μπορεί να διδάξει. Πολύ γρήγορα όμως αυτό άλλαξε και είδαμε την κλίση της για διδασκαλία και μάθηση, δηλώνει η Alejandra Senestrari.

Η Noelia Garella είχε ξεκινήσει ως βοηθός από το 2012 και εκφράζοντας το πάθος και την αφοσίωσή της στη δουλειά της κατάφερε να γίνει η πρώτη δασκάλα νηπιαγωγείου με Σύνδρομο Down στη Λατινική Αμερική έχοντας και ένα παιδί με το ίδιο σύνδρομο στην τάξη της.Εργάζεται στο νηπιαγωγείο Capullitas στη Villa Cornu της Κόρδοβα, όπου είναι υπεύθυνη για να διαβάζει ιστορίες στα μικρά παιδιά και να βοηθά τα παιδιά στο μάθημα της μουσικής.

Fanpage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *