Έμιλι Ραταϊκόφσκι: «Το #metoo δεν έχει αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο»


Θέση για το #metoo πήρε μέσω social media η Έμιλι Ραταϊκόφσκι. Το κίνημα ξεκίνησε το 2017 από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο, με τις γυναίκες να καταγγέλλουν ανάρμοστες σεξουαλικές και κακοποιητικές συμπεριφορές από άνδρες.

Πέντε χρόνια μετά θα περίμενε κανείς πως ο καθένας θα πρόσεχε παραπάνω τις πράξεις του. Ωστόσο, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι τονίζει πως δεν βλέπει να έχουν γίνει αλλαγές προς το καλύτερο.

Το διάσημο μοντέλο είναι ιδιαίτερα ενεργό στα social media και πολλές φορές μοιράζεται με τους followers της τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.

Αυτή τη φορά, η 31χρονη θέλησε να εκφράσει δημοσίως την άποψή της για το #metoo. Aνάρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο αναρωτιέται εάν οι άνδρες τελικά, άλλαξαν μετά το ξέσπασμα του κινήματος.

Όπως σημειώνει, «τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το #metoo δεν έχει αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο, ούτε η cancel culture άλλαξε τα πράγματα».

Και προσθέτει: «Το μόνο αποτέλεσμα είναι άνδρες που φοβούνται τις συνέπειες και όχι άνδρες που βλέπουν τα λάθη τους και τα κατανοούν».

Στη συνέχεια, έδωσε στους διαδικτυακούς φίλους της ένα παράδειγμα σχετικό με τη μητρότητα. «Ως γονιός, μπορώ να σου πω πως είναι άλλο πράγμα να μάθεις στο παιδί σου να μην χτυπάει άλλα παιδιά και άλλο να του μάθεις να μην τα χτυπάει, γιατί φοβάται το τάιμ άουτ. Δεν θέλετε να χτυπήσει κάποιο άλλο παιδί, επειδή έχει ενσυναίσθηση κι επειδή κατάλαβε ότι το να πληγώνει δεν είναι ωραίο. Επειδή κατανοεί πως θα βλάψει αυτά τα παιδιά και δεν το θέλει».

Κλείνοντας, η ίδια δήλωσε πως «ο κόσμος μετά το #metoo δεν διαφέρει κατά πολύ από πριν. Απλά υπάρχουν πιο πολλοί «μάγκες» που φοβούνται να μην πιαστούν. Νομίζω ότι απλώς φοβούνται τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν καταλαβαίνουν ουσιαστικά τον λόγο που πρέπει να αλλάξουν τις ενέργειές τους. Άρα, αυτό δεν είναι πρόοδος».

Δείτε το βίντεό της

@emrata♬ original sound – Emratain.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *