Εκεί που ο χρόνος σταματάει: Αυτό είναι το ωραίοτερο χωριό στη Γαλλία


Ένα ταξίδι σε έναν μαγικό τόπο, σε ένα μέρος διαφορετικό από όλα τα άλλα εκεί που ο χρόνος δείχνει να χει σταματήσει στον Μεσαίωνα με τον κόσμο να ζει απλά και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την φυσική ομορφιά. Ο λόγος για το χωριό της Γαλλίας, Beynac-et-Cazenac.

Ένα από τα ωραιότερα γαλλικά χωριά βρίσκεται δικαίως στη λίστα με τα «Πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας», καταλαμβάνοντας, μάλιστα, μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα.

Λίγα λόγια για το χωριό Beynac

Το χωριό Beynac δεσπόζει στη θεαματική περιφέρεια Aquitaine, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και μαζί με έξι γειτονικά χωριά διακρίνονται για την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική τους.

Χτισμένο μεταξύ γκρεμού και ποταμού, με τα περισσότερα σπίτια να είναι σκαρφαλωμένα στα βράχια, το Beynac ζει στους ρυθμούς μιας άλλης εποχής, όχι μόνο… οπτικά αλλά κυρίως εξαιτίας της φιλοσοφίας των κατοίκων του, που επιθυμούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την παράδοση και τη γραφικότητα του τόπου τους.

Το μεσαιωνικό κάστρο

Κι αν ολόκληρο το χωριό φαντάζει στα μάτια του επισκέπτη ένα… αξιοθέατο από μόνο του (και έτσι είναι!), η «ατραξιόν» της περιοχής δεν είναι άλλη από το μεσαιωνικό κάστρο Château de Beynac, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.

Επιβάλλεται μια βόλτα στο ποτάμι, που προσφέρει εντυπωσιακή θέα στα σπίτια των βράχων αλλά και ένας περίπατος στα στενά σοκάκια, ανάμεσα από τα πέτρινα σπίτια και τις ανθισμένες τριανταφυλλιές, που κυριαρχούν σε όλες τις διαδρομές. Όσο για αυτοκίνητα; Ούτε λόγος!

Η στάση που πρέπει να κάνεις

Απαραίτητη στάση σε ένα γραφικό εστιατόριο της πλατείας όπου ο ιδιοκτήτης προσφέρει αδιακρίτως καλό ντόπιο κρασί μαζί με γλυκά σταφύλια και αρωματικά τυριά – όλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Και για την επιστροφή, αναμνήσεις και εικόνες παραμένουν αναλλοίωτες στη μνήμη, για να θυμίζουν στους τυχερούς επισκέπτες ότι ωραίοι προορισμοί δεν είναι μόνο οι πολυδιαφημιζόμενοι!!!

Περισσότερες εικόνες από το χωριό

Fanpage


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *