«Είπα στην κόρη μου ότι δεν θέλω άλλο εγγόνι αν είναι να το μεγαλώσω πάλι εγώ»


Για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, των παιδιών τους τα παιδιά είναι δυο φορές παιδιά τους και θέλουν όσο τίποτα να περνούν χρόνο μαζί τους.

Γι’ αυτό και πάντα με περίσσια χαρά προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους όσον αφορά το μεγάλωμά τους.

Χαμός με το μεγαλύτερο σουβλάκι της Ελλάδας – Είναι… τρίπιτο!

Όταν όμως αυτή η βοήθεια θεωρείται δεδομένη από τους γονείς, τα όρια χάνονται και δημιουργείται κακό κλίμα μέσα στην οικογένεια.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η εν λόγω 58χρονη γιαγιά, η οποία απευθύνθηκε πρόσφατα σε φόρουμ, προκειμένου να ζητήσει από τους χρήστες την γνώμη τους όσον αφορά την στάση της όταν η κόρη της τής ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κάνει τρίτο παιδί.

Όπως εξήγησε, η ίδια και ο άντρας της βοηθούν ενεργά στο μεγάλωμα των εγγονιών τους και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας κρατούσαν τα παιδιά όλη μέρα προκειμένου να δουλέψουν με ησυχία οι γονείς τους.

Η απόφαση για τρίτο μωρό

Στο μεταξύ, το ζευγάρι αποφάσισε ότι θέλει να αποκτήσουν και τρίτο μωράκι.

«Όταν μου το ανακοίνωσε η κόρη μου, τη ρώτησα ποιος θα βοηθούσε στο μεγάλωμα και με κοίταξε σαν να ήμουν τρελή – θεωρούσε δεδομένη τη βοήθειά μας. Της είπα ότι δεν μπορώ να μεγαλώνω μια ζωή τα παιδιά της και να ξανασκεφτεί την απόφασή της για τρίτο παιδί».

Μάλιστα, στο εν λόγω φόρουμ, πολλοί έσπευσαν πάρουν το μέρος της γιαγιάς.

Μάλιστα, ένας έγραψε: «Αυτά είναι τα εγγόνια σας και όχι τα παιδιά σας. Έχετε κάνει ήδη αρκετά! Ζήστε τη ζωή σας και απολαύστε τη σύνταξή σας. Το αξίζετε να ξεκουραστείτε. Η κόρη σας είναι υπεύθυνη για τα παιδιά της και σας εκμεταλλεύεται εδώ και χρόνια, μην την αφήσετε να το κάνει άλλο».in.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *