Δεκαπέντε διάσημες «φωνάζουν» περήφανα λεσβίες


Για πολλά άτομα, ο όρος «λεσβία» κατέχει όλη τη δύναμη του κόσμου. Το να αποδέχεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου ως λεσβία, ενώ βρίσκεσαι σε έναν κόσμο που μισεί τις λεσβίες (και τις γυναίκες), είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο οι λεσβίες πρέπει να αντιμετωπίσουν την καταναγκαστική ετεροφυλοφιλία, τους ανθρώπους που συνδέουν τη λέξη με το πορνό για τους στρέιτ άντρες, και τον ομοφοβικό εκφοβισμό γύρω από τον όρο, αλλά υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από νέους λόγους, που κάποια μπορεί να μην αυτοπροσδιορίζεται ως λεσβία.

Ειδικά οι νεότερες γενιές έχουν υιοθετήσει πολύ αυστηρούς ορισμούς για το τι σημαίνει να είσαι λεσβία, πράγμα που σημαίνει ότι πιστεύουν ότι αν ποτέ βρεις τον εαυτό σου να έλκεται από οποιοδήποτε άτομο, το οποίο δεν είναι γυναίκα –είτε είναι non-binary, είτε τρανς, ή οτιδήποτε άλλo – δεν έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς τον εαυτό σου λεσβία. Άλλα άτομα αποφεύγουν τον όρο, επειδή πιστεύουν ότι έχει επιλεγεί από τις TERFs (τρανσφοβικές ριζοσπαστικές φεμινίστριες), που λένε ότι είναι οι μόνες «αληθινές» λεσβίες. Φυσικά, όλα αυτά είναι ανοησίες, αλλά εξακολουθούν να κάνουν τον αυτοπροσδιορισμό ως λεσβία πράξη ριζοσπαστικής γενναιότητας και θάρρους στο σημερινό κλίμα.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εκπληκτικές λεσβίες που περηφανεύονται που χρησιμοποιούν τον όρο.

Hayley Kiyoko

Kehlani

Brandi Carlile

Peach PRC

Jasmin Savoy Brown

Julien Baker

Jessica Betts

Dee Rees

Megan Rapinoe και Sue Bird

Tegan και Sara

Brandy Clark

Brittany Howard

Zolita

Da Brat

Left At London

Πηγή: avmagin.gr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *