- Advertisement -
Αρχική Κόσμος Πρόοδος Καρκίνος: Ασυνήθιστη θεραπεία δίνει υπόσχεση σε παιδιά με όγκους στον εγκέφαλο

Πρόοδος Καρκίνος: Ασυνήθιστη θεραπεία δίνει υπόσχεση σε παιδιά με όγκους στον εγκέφαλο

- Advertisement -

Πρόοδος Καρκίνος: Για δεκαετίες, ένας θανατηφόρος τύπος παιδικού καρκίνου έχει αποφύγει τα καλύτερα εργαλεία της επιστήμης. Τώρα οι γιατροί έχουν σημειώσει πρόοδο με μια ασυνήθιστη θεραπεία: Στάζοντας εκατομμύρια αντίγραφα ενός ιού απευθείας στον εγκέφαλο των παιδιών για να μολύνουν τους όγκους τους και να πυροδοτήσουν μια επίθεση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δώδεκα παιδιά που αντιμετωπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο έζησαν περισσότερο από δύο φορές όσο παρόμοιοι ασθενείς είχαν στο παρελθόν, οι γιατροί ανέφεραν το Σάββατο σε μια διάσκεψη της Αμερικανικής Ένωσης Έρευνας για τον Καρκίνο και στο Ιατρικό Περιοδικό Νέα Αγγλία. Παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν τελικά από την ασθένειά τους, μερικοί είναι ζωντανοί και αρκετά χρόνια μετά τη θεραπεία κάτι ουσιαστικά άγνωστο σε αυτήν την κατάσταση.

“Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ένα κρίσιμο βήμα”, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Γκρέγκορι Φρίντμαν, ειδικός παιδικού καρκίνου στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. «Στόχος μας είναι να το βελτιώσουμε», πιθανώς δοκιμάζοντάς το όταν οι ασθενείς διαγιγνώσκονται για πρώτη φορά ή συνδυάζοντάς το με άλλες θεραπείες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, είπε.

Οι ασθενείς στη μελέτη έλαβαν την πειραματική προσέγγιση αφού απέτυχαν σε άλλες θεραπείες. Η μελέτη περιελάμβανε γλοιώματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 8% έως 10% των όγκων του εγκεφάλου στην παιδική ηλικία.

Αντιμετωπίζονται συνήθως με χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία, αλλά συχνά επαναλαμβάνονται. Μόλις το κάνουν, η επιβίωση είναι κατά μέσο όρο κάτω από έξι μήνες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει χάσει την ικανότητα να αναγνωρίζει και να επιτίθεται στον καρκίνο, έτσι οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να κάνουν τον όγκο έναν νέο στόχο.

Στράφηκαν στον ιό του έρπητα, ο οποίος προκαλεί κρύες πληγές και προκαλεί ισχυρή απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μια προαστιακή εταιρεία της Φιλαδέλφειας που ονομάζεται Treovir ανέπτυξε μια θεραπεία με γενετική τροποποίηση του ιού, ώστε να μολύνει μόνο καρκινικά κύτταρα. Μέσα από μικροσκοπικούς σωλήνες που εισήχθησαν στους όγκους, οι γιατροί έδωσαν τον αλλοιωμένο ιό σε 12 ασθενείς ηλικίας 7 έως 18 ετών, των οποίων ο καρκίνος είχε επιδεινωθεί μετά από συνηθισμένες θεραπείες.

Οι μισοί έλαβαν επίσης μία δόση ακτινοβολίας, η οποία πιστεύεται ότι βοηθά την εξάπλωση του ιού. Έντεκα έδειξαν στοιχεία σε τεστ απεικόνισης ή δείγματα ιστού ότι η θεραπεία λειτουργούσε. Η μέση επιβίωση ήταν πάνω από ένα χρόνο, υπερδιπλασιασμένη από ό, τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

Από τον περασμένο Ιούνιο η διακοπή για την ανάλυση αυτών των αποτελεσμάτων τέσσερις ήταν ακόμα ζωντανοί τουλάχιστον 18 μήνες μετά τη θεραπεία.

Οι δοκιμές έδειξαν επίσης υψηλά επίπεδα εξειδικευμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στους όγκους τους, υποδηλώνοντας ότι η θεραπεία είχε προσλάβει τη βοήθεια που απαιτείται από το σώμα για την επίθεση της νόσου.

Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, αν και υπήρχαν αρκετές επιπλοκές που σχετίζονται με τη διαδικασία και ήπιες παρενέργειες, όπως ναυτία, έμετος, διάρροια και κόπωση.

«Είναι μια καταστροφική ασθένεια για αυτούς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους» και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία με τον ιό βοηθά, αλλά πρέπει να επαληθευτούν σε μια μεγαλύτερη μελέτη, την οποία σχεδιάζουν οι γιατροί, δήλωσε ο Δρ. Antoni Ribas, ειδικός για τον καρκίνο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και πρόεδρος της ομάδας που διοργανώνει το συνέδριο.

Ο Friedman είπε ότι οι μελέτες συνεχίζονται και σε ενήλικες, ενώ τα σχέδια για άλλους τύπους παιδικών όγκων στον εγκέφαλο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αμερικανική κυβέρνηση χορηγεί και πολλά ιδρύματα πληρώθηκαν για τη μελέτη και αρκετοί γιατροί έχουν οικονομικούς δεσμούς με το Treovir.

Μόνο μία παρόμοια θεραπεία ιών έχει εγκριθεί επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες το Imlygic, επίσης ένας τροποποιημένος ιός έρπη, για τη θεραπεία του μελανώματος, του πιο σοβαρού τύπου καρκίνου του δέρματος.

ΠΗΓΗ- Advertisement -

Must Read

Ακολουθήστε την Despoina Ligkri

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...
- Advertisement -

Ακολουθήστε τον Theo Alexander

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απολαύστε τους τι ανέβασαν Γιώργος και Άντζελα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απόψε η Άντζελα βάζει φωτιά στο Σαββατόβραδο !!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Related News

Ακολουθήστε την Despoina Ligkri

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Ακολουθήστε τον Theo Alexander

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απολαύστε τους τι ανέβασαν Γιώργος και Άντζελα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απόψε η Άντζελα βάζει φωτιά στο Σαββατόβραδο !!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Ακρίβεια: Viral ο πολίτης που βρήκε τη λύση για να γλιτώσει χρήματα – Με τι γέμισε το ντεπόζιτο

Βρήκε τη λύση στην ακρίβεια των καυσίμων και γέμισε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του με μαγειρικό λάδι. Τη λύση στην ακρίβεια των καυσίμων βρήκε ένας...
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here