- Advertisement -
Αρχική Χρήσιμα Παραδοσιακό και αγαπημένο γλυκό: Σπιτικός μπακλαβάς!

Παραδοσιακό και αγαπημένο γλυκό: Σπιτικός μπακλαβάς!

- Advertisement -

Υλικά

Για τον μπακλαβά

30 φύλλα κρούστας
500 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (ή ανάμεικτα καρύδια και φιστίκια)
2 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
2 κ.γλ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο λιωμένο
ολόκληρα γαρύφαλλα για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

580 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
80 γρ. γλυκόζη ή μέλι
φλούδες από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
1 στικ κανέλας

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μη το κάψετε.
Με ένα πινέλο βουτυρώνετε καλά τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού.
Ξεκινήστε να στρώνετε τα φύλλα στον πάτο του ταψιού για να σχηματίσετε τη βάση του μπακλαβά. Στρώστε τα φύλλα ένα ένα, ραντίζοντας το κάθε ένα με λιωμένο βούτυρο.
Ετοιμάστε τη γέμιση για τον μπακλαβά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Στρώνετε τη γέμιση πάνω από τη βάση με τα φύλλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία που κάνατε και για τη βάση του μπακλαβά.
Στρώνετε ένα κάθε φορά και ραντίζετε με λιωμένο βούτυρο.
Βάλτε το τελευταίο φύλλο και περιμετρικά πατήστε και γυρίστε τις άκρες προς τα μέσα με τη βοήθεια του πινέλου. Ραντίστε το πάνω φύλλο με αρκετό βούτυρο.
Βάλτε τον μπακλαβά στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει το βούτυρο για να τον χαράξετε πιο εύκολα σε κομμάτια.
Βγάλτε τον μπακλαβά από το ψυγείο και χαράξτε τον με ένα κοφτερό μαχαίρι μέχρι κάτω.
Τοποθετήστε στο κέντρο κάθε κομματιού ένα ολόκληρο γαρύφαλλο και ραντίστε την επιφάνεια με λίγο κρύο νερό.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 1 ½ με 2 ώρες, μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και χρυσαφένιο.
Πέντε λεπτά πριν βγάλετε τον μπακλαβά από το φούρνο, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και φέρτε σε βρασμό.
Βράστε το σιρόπι για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Όταν βγάλετε τον μπακλαβά από το φούρνο σιροπιάστε τον με το ζεστό σιρόπι.
Ρίξτε το σιρόπι σιγά σιγά αφήνοντας λίγο χρόνο να απορροφηθεί η κάθε κουταλιά.
Αφήστε τον μπακλαβά να κρυώσει τελείως και το σιρόπι να απορροφηθεί πριν τον σερβίρετε

Πηγή: newsbeast.gr



- Advertisement -

Must Read

Ακολουθήστε την Despoina Ligkri

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...
- Advertisement -

Ακολουθήστε τον Theo Alexander

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απολαύστε τους τι ανέβασαν Γιώργος και Άντζελα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απόψε η Άντζελα βάζει φωτιά στο Σαββατόβραδο !!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Related News

Ακολουθήστε την Despoina Ligkri

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Ακολουθήστε τον Theo Alexander

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απολαύστε τους τι ανέβασαν Γιώργος και Άντζελα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απόψε η Άντζελα βάζει φωτιά στο Σαββατόβραδο !!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Ακρίβεια: Viral ο πολίτης που βρήκε τη λύση για να γλιτώσει χρήματα – Με τι γέμισε το ντεπόζιτο

Βρήκε τη λύση στην ακρίβεια των καυσίμων και γέμισε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του με μαγειρικό λάδι. Τη λύση στην ακρίβεια των καυσίμων βρήκε ένας...
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here