- Advertisement -
Αρχική Κόσμος Έκτακτη συνεδρίαση για το εμβόλιο της AstraZeneca

Έκτακτη συνεδρίαση για το εμβόλιο της AstraZeneca

- Advertisement -

Εμβόλιο AstraZeneca: «Δεν θέλουμε να πανικοβληθεί ο κόσμος», δήλωσε επικεφαλής επιστήμονας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη (16.03) για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις παρενέργειες.

Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς μετά την αναστολή εμβολιασμών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, πήρε θέση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ υποστήριξε πως τα συστήματα τα οποία έχουν επιφορτιστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας επεξεργάζονται όλα τα στοιχεία έτσι ώστε να διερευνήσουν κάθε είδους παρενέργεια.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσιους σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα γεγονότα συνδέονται με τον εμβολιασμό. «Είναι συνηθισμένη πρακτική να διερευνούμε, δείχνει ότι το σύστημα επιτήρησης λειτουργεί και πως υπάρχουν αποτελεσματικοί έλεγχοι», υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΟΥ γνωστοποίησε πως μια συμβουλευτική επιτροπή θα συνεδριάσει την Τρίτη (16.03) έτσι ώστε να συζητήσει για το εμβόλιο της AstraZeneca και για τις αναστολές χορήγησης των δόσεων που αποφασίστηκαν από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος. Οι εν λόγω χώρες προστέθηκαν σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές και μη που είχαν κάνει το ίδιο καταγράφοντας αρκετά προβλήματα σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν.

Η ανώτατη επιστήμονας του ΠΟΥ, ωστόσο, επανέλαβε πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας πανικός στους πολίτες και τόνισε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος που να σχετίζεται με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. «Δεν θέλουμε να πανικοβληθεί ο κόσμος», υπογράμμισε η Σουμία Σουαμινάθαν στην ίδια συνέντευξη Τύπου εξηγώντας πως για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η σύνδεση των θρομβοεμβολικών γεγονότων που καταγράφηκαν σε κάποιες χώρες με τα εμβόλια.

«Από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα στα προκαταρκτικά δεδομένα, δεν υπάρχει αύξηση των περιπτώσεων θρομβοεμβολικών γεγονότων», πρόσθεσε με τη σειρά της η υποδιευθύντρια του ΠΟΥ, Μαριάντζελ Σιμάο. Μάλιστα επανέλαβε τη θέση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων καθώς ανέφερε ότι για την ώρα τα οφέλη από τα εμβόλια είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός με AstraZeneca, εν αναμονή του ΕΜΑ

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αναστολές εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca σε όλη την Ευρώπη. Τη Δευτέρα (15.03) ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν διαδοχικά την αναστολή των εμβολιασμών, αναζητώντας νέα γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στους πολίτες που είτε εμβολιάστηκαν, είτε θα εμβολιαστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca προχώρησαν Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία και ήρθαν να προστεθούν σε μια μακρά λίστα χωρών που έχουν πράξει το ίδιο. Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια απόφαση και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως η χώρα μας ακολουθεί τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αναμένοντας τις αποφάσεις της νέας συνεδρίασης του Οργανισμού που ξεκινά μεθαύριο και ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγη ώρα, ο ΕΜΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, υπογραμμίζοντας πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τους κινδύνους και πως θα δώσει τελικές απαντήσεις μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (18.03).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στην Ελλάδα υπάρχει μόλις ένα περιστατικό με θρόμβωση, το οποίο όμως δεν έχει διαπιστωθεί αν όντως οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca. Την ίδια στιγμή, στη χώρα έχουν γίνει 170.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο παρασκεύασμα και δεν έχει διαπιστωθεί άλλου είδους επιπλοκή. Συνεπώς, η διαδικασία θα συνεχιστεί εν αναμονή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στα μέσα της εβδομάδας.

Πηγή: newsbomb.gr- Advertisement -

Must Read

Ακολουθήστε την Despoina Ligkri

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...
- Advertisement -

Ακολουθήστε τον Theo Alexander

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απολαύστε τους τι ανέβασαν Γιώργος και Άντζελα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απόψε η Άντζελα βάζει φωτιά στο Σαββατόβραδο !!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Related News

Ακολουθήστε την Despoina Ligkri

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Ακολουθήστε τον Theo Alexander

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απολαύστε τους τι ανέβασαν Γιώργος και Άντζελα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Απόψε η Άντζελα βάζει φωτιά στο Σαββατόβραδο !!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. ...

Ακρίβεια: Viral ο πολίτης που βρήκε τη λύση για να γλιτώσει χρήματα – Με τι γέμισε το ντεπόζιτο

Βρήκε τη λύση στην ακρίβεια των καυσίμων και γέμισε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του με μαγειρικό λάδι. Τη λύση στην ακρίβεια των καυσίμων βρήκε ένας...
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here